TEHNOLOGIE

    Instalatia noastra este complet automatizata, conducerea si supravegherea fluxului tehnologic fiind realizata cu ajutorul unui computer ce primeste datele din procesul de fabricatie prin intermediul unui soft specific.

   In proces exista senzori de nivel si de temperatura ce permit monitorizarea permanenta a nivelurilor din tancuri si a temperaturilor plamezilor ce ies din schimbatoarele de caldura. Atat tancurile din dotare, cat si traseele tehnologice prin care circula plamada si apa de proces, sunt confectionate din inox alimentar.

   Exista un sistem de curatare si igienizare a instalatiei tip CIP. Instalatia de distilare-rafinare are in componenta 5 coloane in care se realizeaza procesarea plamezii in vederea obtinerii alcoolului rafinat. Cele 5 coloane (distilare, hidroselectie, rafinare, alcool tehnic si demetilare) functioneaza in sistem continuu, fiecare dintre acestea fiind prevazute cu cate 2 condensatoare de vapori.

    Fiecare coloana este prevazuta cu senzori de temperatura cu ajutorul carora se realizeaza distilarea-rafinarea factionata.

Toata instalatia are in componenta valve pneumatice achizitionate de la firma Honeywell cu ajutorul carora se realizeaza mentinerea nivelurilor constante in tancuri si introducerea cantitatilor de abur corespunzatoare in tancurile de fierbere si in cele 5 coloane ale instalatiei de distilare-rafinare.

   Agitatoarele aferente instalatiei sunt fabricate de Gea, pompele sunt fabricate de Alfa Laval si Grunfos, schimbatoarele de caldura sunt fabricate de Alfa Laval. Laboratorul de analize este dotat cu toata aparatura necesara in vederea testarii materiilor prime, produselor intermediare si alcoolului etilic.

   In vederea efectuarii analizelor pentru produsul finit, laboratorul este dotat cu Gaz cromatograf si Spectrofotometru. Instalatia este certificate GMP si autorizata de catre Agentia Nationala a Medicamentului pentru producerea alcoolului etilic farmaceutic. Principalii nostri clienti sunt producatori de medicamente, spitale si farmacii.